Постинг
17.06.2018 09:10 -
Галактобуреко/гръцки сладкиш/
Галактобуреко / гръцки сиропиран сладкиш /
Това е сладкиш в който ще се влюбите от първия път. Домашен крем увит в кори за баница. Сиропиран, топящ се в устата, неповторим… Това е галактобуреко. Десерт с характер. Отличаващ се със свежест и сладост.
Нужните продукти за гръцкия десерт галактобуреко са:
• 400 грама готови кори за баница / 12 броя листа /
• 4 яйца
• две трети чаени чаши грис
• половин чаена чаша захар
• 800 мл. прясно мляко
• 100 грама краве масло
• за сиропа – чаша и половина вода, една чаена чаша захар, сока от един портокал
Начин на приготвяне на гръцкия десерт галактобуреко:
1. В дълбок съд разбийте яйцата с помощта на вилица.
2. Прибавете захарта и отново разбъркайте.
3. Прибавете гриса и пак разбъркайте на ръка до получаване на еднородна смес.
4. Изсипете млякото в тенджерка и го загрейте на котлона. С помощта на лъжица гребнете няколко пъти от горещото мляко и при непрекъснато бъркане го прибавете към яйчената смес. По този начин температурите на яйчената смес и млякото горе – долу ще се изравнят. Когато прясното мляко закъкри прибавете яйчената смес. Бъркайте непрекъснато. Когато отново сместа закъкри, варете още две – три минути. Трябва да се получи гъст крем. Оставете го в съда, в който сте го сварили да се поохлади. Разделете кремчето на 12 части с нож. То е гъсто и това ще стане много лесно.
5. Разтопете кравето масло.
6. С помощта на четка, намажете дъното на правоъгълна тава.
7. Вземете един лист от корите. С помощта на четката, го намажете с масло. Сложете една дванайста част от кремчето в края на листа. Загърнете и завийте рулце, като сърмичка. Така постъпете и с останалите кори за баница.
8. Подредете рулцата едно до друго в тавичката. Отгоре също ги намажете с останалото масло.
9. Изпечете рулцата на 180 градуса и вентилатор в предварително, затоплена фурна. За около 35 – 40 минути ще се зачервят. След готовност извадете вкусния десерт галактобуреко да се охлажда.
10. Изсипете водата / минерална /, прецедения сок от портокала и захарта в тенджерка. Сложете тази смес да се загрее и захарта да се стопи. Бъркайте от време на време.
11. Залейте охладения десерт с горещия сироп.
12. Оставете вашето галактобуреко да престои за около 4 часа и сервирайте.
Допълнение:
Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл. Използвайте такава тава в която ще може да наредите плътно рулцата едно до друго.
Това е сладкиш в който ще се влюбите от първия път. Домашен крем увит в кори за баница. Сиропиран, топящ се в устата, неповторим… Това е галактобуреко. Десерт с характер. Отличаващ се със свежест и сладост.
Нужните продукти за гръцкия десерт галактобуреко са:
• 400 грама готови кори за баница / 12 броя листа /
• 4 яйца
• две трети чаени чаши грис
• половин чаена чаша захар
• 800 мл. прясно мляко
• 100 грама краве масло
• за сиропа – чаша и половина вода, една чаена чаша захар, сока от един портокал
Начин на приготвяне на гръцкия десерт галактобуреко:
1. В дълбок съд разбийте яйцата с помощта на вилица.
2. Прибавете захарта и отново разбъркайте.
3. Прибавете гриса и пак разбъркайте на ръка до получаване на еднородна смес.
4. Изсипете млякото в тенджерка и го загрейте на котлона. С помощта на лъжица гребнете няколко пъти от горещото мляко и при непрекъснато бъркане го прибавете към яйчената смес. По този начин температурите на яйчената смес и млякото горе – долу ще се изравнят. Когато прясното мляко закъкри прибавете яйчената смес. Бъркайте непрекъснато. Когато отново сместа закъкри, варете още две – три минути. Трябва да се получи гъст крем. Оставете го в съда, в който сте го сварили да се поохлади. Разделете кремчето на 12 части с нож. То е гъсто и това ще стане много лесно.
5. Разтопете кравето масло.
6. С помощта на четка, намажете дъното на правоъгълна тава.
7. Вземете един лист от корите. С помощта на четката, го намажете с масло. Сложете една дванайста част от кремчето в края на листа. Загърнете и завийте рулце, като сърмичка. Така постъпете и с останалите кори за баница.
8. Подредете рулцата едно до друго в тавичката. Отгоре също ги намажете с останалото масло.
9. Изпечете рулцата на 180 градуса и вентилатор в предварително, затоплена фурна. За около 35 – 40 минути ще се зачервят. След готовност извадете вкусния десерт галактобуреко да се охлажда.
10. Изсипете водата / минерална /, прецедения сок от портокала и захарта в тенджерка. Сложете тази смес да се загрее и захарта да се стопи. Бъркайте от време на време.
11. Залейте охладения десерт с горещия сироп.
12. Оставете вашето галактобуреко да престои за около 4 часа и сервирайте.
Допълнение:
Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл. Използвайте такава тава в която ще може да наредите плътно рулцата едно до друго.
Вълнообразно
КАК ВЪЗПРИЕМАМ АЗ МУЗИКАТА НА БЕТХОВЕН -...
Може ли филма "Аватар" да ни д...
ДЪРЖАВАТА, КАТО „КРЪСТНИКЪТ” НА МАРИО ПУ...
Може ли филма "Аватар" да ни д...
ДЪРЖАВАТА, КАТО „КРЪСТНИКЪТ” НА МАРИО ПУ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари