Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05 23:00 - Без бъдеще
Автор: troia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 759 Коментари: 14 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image
Събуди се върху леко затоплено, пухкаво легло. Всичко около нея искреше от белота и стерилност. Ухаеше на цветя.
- Жива ли съм? Беше първата й мисъл. Не смееше да помръдне. Чувстваше се леко отпаднала. Светлината пронизваше очите й. Опита да се съсредоточи.
- Може да станете и да се облечете. Добре дошла в 2151 година.-дочу вежлив и приятен мъжки глас. Огледа се. Нямаше никой в стаята.
- Не се притеснявайте. Здрава сте. Процедурата по вашето възстановяване премина успешно. Може да се облечете и да напуснете болницата. Адресът на вашето жилище е същият. Всички лични вещи, дрехи и документи са в гардероба.
- А ти къде си? Кой си ти? - промълви тя.
- Аз съм вашият личен асистент. Монтиран е чип в главата ви, който ни свързва. Ще ви помагам при адаптирането в новият свят. Спахте 130 години, 1 ден и 4 часа.
- Благодаря. - изрече шепнешком и бавно стана от леглото. Запъти се към гардероба и започна да се облича. Погледна се в огледалото. Беше момиче на 21 години.
По-късно слезе на улицата. Незнайно откъде пред нея спря малка спретната кола.
-  Качете се. Ще ви заведе във вашето жилище. Трябва да си починете, защото след два дни сте на работа. - прозвуча настойчиво гласът на асистента й. Тя се подчини безропотно. Още беше объркана. Колата нямаше шофьор и затова се разположи отпред. Опита се да се съсредоточи, да разгледа новият свят, но не успя.  Единственото, което забеляза, че почти нямаше хора. Унесе се в сън и се събуди пред висок небостъргач.
"Но аз не живеех преди тук"- беше първата й мисъл. Ниската тухлена кооперация от миналото не съществуваше.
- Адресът е същият. Качете са на 28 етаж. Там е вашият апартамент. - почти отегчено прозвуча гласът на асистента й.
Асансьорът се движеше бързо и безшумно. Отново забеляза, че няма хора. Къде ли бяха? На работа? Гледката на пустият етаж и навя чувство за самота и студ. Докато се чудеше кой е нейният апартамент, една врата автоматично се отвори.
- Веднъж монтиран, чипът във вас ви помага във всичко. - гордо отбеляза гласът на асистента.
Тя влезе и ахна от изненада. Помещението беше огромно, просторно, чисто, но почти празно. Почувства се на чуждо място. Ето беше в бъдещето. Щеше да започне нов живот, нова работа, нови приятелства и... любов. Сигурно щяха да размразят и нейните родители. Брат й също. Всичко ще се уреди. Бяха от малцината спечелили този шанс за дълголетие. Може би ще живеят по-добре...Усмихна се.
Разположи се на единственият диван пред огромна видео стена. Предусетил нейното желание, екранът се включи автоматично.
Започнаха новините. Имаше парламентарен контрол. В близък план видя познати до втръсване лица: Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Д. Пеевски, Волен Сидеров и т.н.
Нямаше промяна! Само познати лица! Все едно й зашлевиха шамар връщайки я в миналото.
- Но те живи ли са? - попита неволно асистента
- Да, естествено. Политическото управление на страната е същото. Световният ред и той. Малко след като ви замразихме експериментално беше открит гена на дълголетието. Сега периодично на шест месеца се инжектира и на практика всеки живее безкрайно. От тази процедура са лишени само престъпниците. Всичко се контролира. Най-голям напредък има в технологиите. Хората са същите. Ще видите старите си приятели, колеги, шефове. Работата ви е същата...
Тя не го слушаше вече. Беше поразена. Главата й пулсираше от мисли.
Значи всичко е по старому и винаги ще е така?! Технологиите...Какво я интересуваха машините?! Тя искаше нов живот !  Почувства се ужасно празна, излъгана, с откраднати мечти. Значи няма бъдеще. Нищо не се променя и няма смисъл. В нея се събуди желанието да изкрещи, да направи нещо лудо, различно, ново.
Отвори широко прозореца. Пое дълбоко студеният въздух. Погледна небето, птиците и далечината. Простор, свобода, криле...копнеж. Изпълни се с надежда. Повдигна се на пръсти, разтвори широко ръце и пристъпи. Ще полети към нов свят, друг, по-добър и различен.
Имаше чувството, че започва нов танц, красив, вълнуващ, неповторим.
- Нееее, не си отивай! - прозвуча ужасен гласът на асистента в главата й, но беше прекалено късно.
Зад нея видеостената бумтеше:
- Отчита се висок ръст на самоубийствата. Има проблем с работната ръка и раждаемостта. Това води до срив на икономиката в световен мащаб. Правителството е притеснено. Премиерът г-н Борисов заяви, че ще разреши използването на психотропни вещества, за да се повиши радостта сред социално слабите. Още много хора са на ръба на оцеляването. Ще...ще....ще...

Гласувай:
24
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. vesever - Леле, Кати, уникално! Знаеш ...
18.05 10:12
Леле, Кати, уникално!

Знаеш ли, има един филм, много силен, точно на тази тематика, казва се Неудобният Човек. Оригиналното заглавие е Den Brysomme Mannen.

цитирай
2. troia - Здравей!
18.05 12:43
vesever написа:
Леле, Кати, уникално!

Знаеш ли, има един филм, много силен, точно на тази тематика, казва се Неудобният Човек. Оригиналното заглавие е Den Brysomme Mannen.Не, не съм гледала филма, но ще го потърся. Тази тема ме вълнува. Когато открият лекарство за вечен живот ще е голямо шоу.:))
Благодаря ти, Веси.
Поздрави!
цитирай
3. vesever - Нали. . . много интересно би било, ...
18.05 15:10
Нали...много интересно би било, наистина.
в Библията пише, че първите хора са живели докъм 1000 години...Адам мисля 990 години, ако не се бъркам...представяш ли си, това е безумно много...
цитирай
4. krassko - Направо ми уби вярата в "светлото бъдеще"
18.05 16:12
Не стига че им работим и гласуваме, но и след 100 години пак същото.
С баба Яга беше по добре, все си представях как е сложила в казана Волен Сидеров с ориз и зеленчуци и така си оправям лошото настроение. :)
цитирай
5. troia - Веси,
18.05 21:08
vesever написа:
Нали...много интересно би било, наистина.
в Библията пише, че първите хора са живели докъм 1000 години...Адам мисля 990 години, ако не се бъркам...представяш ли си, това е безумно много...


наистина е интересно, но според мен ще е началото на краят на човечеството.
Първи, които ще се възползват от тази екстра вечен живот ще са властимащите, диктаторите, големите магнати и мафиоти. За обикновеният човек не знам какво ще остане..Ако Ева не обичаше плодове нещата щяха да са други.:)
цитирай
6. troia - Много е отчайващо, нали?
18.05 21:13
krassko написа:
Не стига че им работим и гласуваме, но и след 100 години пак същото.
С баба Яга беше по добре, все си представях как е сложила в казана Волен Сидеров с ориз и зеленчуци и така си оправям лошото настроение. :)


Дано да не открият вечния живот, че няма да има отърване от някои особи.:)) Край с естествения подбор и божията воля.
А баба Яга сега е приятно любовно ангажирана с принца, така че не я закачай. Скрили са се в дън гори тилилейски и не ги търси.:))))
цитирай
7. donchevav - Интересен казус! Какъв смисъл има ...
18.05 22:22
Интересен казус! Какъв смисъл има от бъдеще, което копира едно към едно миналото? Но пък знайно е, че нито един миг от вечността не се повтаря, всеки е различен, всеки е уникален и безвъзвратен. Е, ще поживеем, ще видим:)))
Поздравления за интересното хрумване! Поздрави, Кате!
цитирай
8. troia - Здравей, Вени!
19.05 11:41
Наистина няма смисъл от едно бъдеще, което не предлага нищо ново.
И аз бих искала да го видя, но се съмнявам.:))
Определено всичко, което предстои ще е интересно, но не се знае колко ще е хубаво.
Благодаря ти за прочита.
Приятни почивни дни, Вени! Много усмивки!
цитирай
9. valben - Здравей, Кате!
19.05 12:34
Аз не съм твоя навигатор. Аз съм онзи Вал, който харесва приказки. Тази приказка, макар и велика, не ми хареса. Просторът зад прозореца не е за рязко падане надолу, а за полет нависоко, въпреки хапчето за безсмъртие. Тогава и светът на тъжните дракони и зеленооките принцеси ще бъде жив. И така си е, нали?
цитирай
10. troia - Здравей, Вал!
19.05 19:41
Разбирам те. Колкото един разказ е по-близко до действителността, толкова повече приказното изчезва, а от там красивото и вълнуващото.
Разказът ми е стил политическа фантастика ха ха ха, а политиката е мръсна работа.
За съжаление тя управлява света и живота ни. Прозореца може да бъде свят към други светове, а всеки ги търси, открива и вижда според възможностите си. Иска се смелост и голямо отчаяние, за да полетиш реално. Ние с теб летим на крилете на фантазията.:))
Благодаря ти, че се отби при мен.
Приятна вечер, Вал!


цитирай
11. kvg55 - troia,
20.05 05:50
Напълно реално предвиждане. При тези управници.
цитирай
12. troia - Дано
20.05 17:51
kvg55 написа:
Напълно реално предвиждане. При тези управници.


да не съм познала.:)
Поздрави!
цитирай
13. batogo - !!!:))) Интересна тема, Троя!
25.05 10:35
Все пак, според мен, никой не може да ти отнеме правото на избор да живееш дълго, пълноценно или да намериш начин да ги съчетаеш по свой, уникален начин...
Ето, например твоето уникално творчество е един такъв начин, което ти прави чест!
Хубав ден!
цитирай
14. troia - Здравей!
25.05 13:21
И аз мисля, че всеки живот е неповторим, уникален макар и несъвършен.:) Когато губим надежда /като героинята ми/ тогава ни е най-трудно.

Благодаря ти, batogo. Радвам се, че оценяш високо нещата, които пиша.
Хубав ден и на теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troia
Категория: Тя и той
Прочетен: 633607
Постинги: 666
Коментари: 7483
Гласове: 17985
Архив
Календар
«  Август, 2018  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031