Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2020 23:13 - Ново начало
Автор: troia Категория: Хоби   
Прочетен: 3586 Коментари: 16 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 
image





 

                      „Понякога искаме онова, което искаме, дори да осъзнаваме, че то ще ни убие. Не можем да избягаме от себе си.”

                                 Щиглецът, Дона Тарт

 

 

-          Махай се! – гласът му просъска като змия. Очите му просветнаха злобно. Мразеше да го преследват жени, но  често му се случваше. Намираха го за невероятно красив и мистериозен.

Момичето  не спря, а ускори крачка. Опитваше да го настигне. Изражението на лицето й беше по детски инатливо.

Би я убил на мига, но за лош късмет му беше съседка. Не искаше неприятности близо до дома си. Току що се беше нанесъл в добре поддържан квартал. Къщите бяха предимно вили и цареше приятно спокойствие. Откъде му се натресе тази глупачка?!

-          Снощи си изкарахме страхотно! Не помниш ли? – опита се да го заговори. В тихата и добре осветена улица гласът й проехтя силно. Нощта надвисна над тях със стаено любопитство.

„По дяволите, нима иска всички да я чуят?!” – тази мисъл го раздразни още повече.

-          Заради една целувка? Голяма работа. Върви си. – отново изсъска. Обърна се, за да забележи ядосаният му вид, но ефектът беше нулев.

-          Виж, искам да започна ново начало, а ти си добър...ти ще ми помогнеш.  – настигна го тя. Токчетата й потропваха почти умоляващо.

Наистина беше симпатично момиче. Не, не красавица, а  някак невинно-сладка. С нежна кожа, кестеняви коси и лунички по лицето. Имаше белег на лявото рамо от изгаряне. Прощален спомен от последният й приятел. Това му беше споделила предната вечер, когато се сгуши в него. Бяха се засекли в някакъв местен клуб.  После се храни от нея. След това я хипнотизира. А тя си въобразяваше, че е открила невероятния джентълмен. Отново щеше да я нарани!Защо  не си тръгваше?

-          Знам, че не те познавам, но чувствам, че си мил човек. Чувствителен и грижовен.

Определението „ човек” го накара да се изсмее вътрешно. Беше вампир и човешкото не го вълнуваше. Отдавна нямаше душа. И като доказателство не издържа. Придърпа я в близката мрачна пресечка. Впи грубо устни в нейните. После с бързината на кобра я захапа. Нощта пропищя от болка и изненада. Двамата потънаха в кървава мъгла. Някъде в съзнанието му промърда предупреждението да не я убива.

Измина време. Една нощ тя се пробуди. Усети, че е сама, но лицето й остана безизразно. Стана от дивана, а от скута й падна малък лист. Прочете го бавно с празен поглед.

„Наложи ми се спешно да замина. Прости ми, но предпочитам да съм сам. Научихте на всичко, което трябва да знае едно дете на нощта. Бъди разумна. Предстои ти ново начало и нов живот. До скоро!”.

Тя изсумтя с презрение. Протегна се мързеливо. Вече не копнеше за нищо. Най-малко за него. Чувстваше единствено глад, но това скоро щеше да се промени. На устните й цъфна злобна усмивка, а по-късно се сля с нощта...

 


image













Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. katan - Зловещо!
23.03.2020 21:42
Настръхнах.
цитирай
2. troia - Здравей, Кате!
23.03.2020 22:44
Не очаквах, че звучи страшно.:) Даже спестих доста подробности, а илюстрациите ми са красиви.
Приемам го за комплимент.:))
цитирай
3. lexparsy - Фен съм на приказките ти Катя :)
24.03.2020 11:25
Ако ги издадеш в книжка, ще тичам да си я купя! ;)
Не всеки разказ е нужно да има явна поука, но за приказката обикновено е нужна... А след като прочетох тази, се зачудих кой ли порок преследвах и прегърнах, за да си остана влюбен в него?
Поздрави и пожелания истинската любов да тича след тебе! ;)
Лекс
цитирай
4. troia - Здравей, Лекс!
24.03.2020 12:53
Нещо ми е трудно да пиша приказки, защото с тоя вирус Музата ми е в стрес.:)
Знам, че малко хора обичат вампирските истории, така че разказът го написах повече за собствено удоволствие. А и сега с тази неприятна реалност всеки гледа да се зареди с нещо положително.
Благодаря ти за милите думи. Пожелавам същото и на теб!:)
цитирай
5. vesever - Кати, изненадващо е, и наистина има ...
24.03.2020 14:32
Кати, изненадващо е, и наистина има нотка на зловещина ))
Сетих за за Селестинското пророчество.
Наистина някои хора се хранят с други, енергийно ( а твоите герои, както и вампирите, ако ги има, и физически).
При нас вали сняг, затрупа ни пак и ми е философско днес..но май под-добре да не почвам да философствам. Най-много да се изтичам в снежната си градинка за здраве. )))
Прегръдка, Кати!
цитирай
6. troia - Здравей, Веси!
24.03.2020 15:44
Много се радвам да те чуя, а и звучиш в добро настроение. Може би на теб не ти пречи студа, защото е снежно красиво, но при нас е много гадно, влажно, вали дъжд, духа силен вятър и направо ...депресиращо.:) Ако имаш време може да качиш нови снимки от вашата пролетна зима.:))
Да ти кажа честно мисълта, че разказът ми е зловещ и страшен ме развеселява.:)) Привличат ме мрачните персонажи заради посланията, които насят, а не заради кръвта и ужасите. А когато човек се сблъска с кофти хора и ситуации е нормално да си направи някои философски изводи и да го преодолее.
Прегръдка и от мен, Веси!
цитирай
7. donchevav - Не харесвам израза "ново н...
24.03.2020 21:06
Не харесвам израза "ново начало" - може би заради дозата капитулантство в това, да захвърлиш всичко и да свиеш зад ъгъла, вместо да продължиш и да отстоиш себе си. Но понякога се налага - и на мене ми се е случвало. И знам, че има един начален момент - не стига, че е толкова необичайно и страшно да излезеш от зоната си на комфорт, а и всичко е против тебе, чуждия - точно готово да ти изпие кръвта... Правдоподобно психологически - и много реалистично, наистина зловещо - в конкретния вампирски сюжет. Хареса ми, но се замислих и за тебе - май много телевизия гледаш, а новините са едни... като нищо може да вампиряса човек!:)))
Прегръдка, Кате - с пожелание за здраве и повече усмивки в кишавия и болнав март!!
цитирай
8. troia - Вени,
24.03.2020 22:59
развесели ме с това предполагаемо мое вампирясване.:)) Казано честно трудно ми харесват вампирските филми, защото наблягат повече на кръвта и жестокостта. Предпочитам книгите. А вампирът го харесвам, защото е идеалния отрицателен герой, който може да си го използвам в различни ситуации.:))
Права си за "ново начало" и затова човек трябва да внимава като се зарича да започне на чисто.
Благодаря ти мила, Вени.:) Всичко най-хубаво на теб и хората, които обичаш!
цитирай
9. vesever - Катиии, при мен е свежо, март е пр...
25.03.2020 20:36
Катиии, при мен е свежо, март е прекрасен и снежен...качих малко снимки от Весияна...ела да видиш ;))
цитирай
10. troia - Благодаря ти за поканата, Веси!
25.03.2020 22:23
Идвам ти на гости.:))
цитирай
11. valben - Привет, troia!
28.03.2020 12:08
Има много хора, които страшно много обичат да бъдат плашени. Това твърдение е на един всепризнат майстор на страшното и ужасното - Стивън Кинг. Ти донякъде си успяла да стреснеш новото начало на героинята, която наистина не може да избяга от себе си и до крайност улеснява действията на вампира. Много добър разказ. Имаш моите поздрави!
цитирай
12. troia - Здравей, Вал!
28.03.2020 12:44
Мисълта, че стряскам ми е изключително забавна.:))) А Стивън Кинг наистина умее да пише плашещо. Първия път като го четох имах кошмари.:)
Е, опитах се да покажа, че човек, което сам си направи никой друг не може да му го направи. Външният често лъже и това "слушай сърцето си" не винаги върши добра работа. Благодаря ти за прочита и милите думи.
Най-сърдечни поздрави и от мен!:)
цитирай
13. nbrakalova - Всъщност звучи съвсем реално!
03.04.2020 14:08
Жизнено важно е кого и защо ще последваме. Нещата са не толкова политика, колкото философия. Последната формира подбудите и желанията, стремежите и решенията. Защото когото следваме, на него ще заприличаме.
Хареса ми "приказката".
цитирай
14. troia - Благодаря ти, Наде!
03.04.2020 17:25
Приятно ме изненада коментарчето ти. Радвам се, че ти е харесало въпреки, че е вампирско.
Вярно е. С какъвто се събереш такъв ставаш.:)
Желая ти много здраве и много поводи за усмивки!
цитирай
15. didige - О да, да, ще внимавам какво си пож...
18.11.2020 01:12
О да, да, ще внимавам какво си пожелавам!
Благодаря!
цитирай
16. troia - И аз така.:)
18.11.2020 12:03
didige написа:
О да, да, ще внимавам какво си пожелавам!
Благодаря!


Много внимавам какво си пожелавам.
Благодаря ти.:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: troia
Категория: Тя и той
Прочетен: 1014028
Постинги: 753
Коментари: 8670
Гласове: 27763
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031