Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08 22:25 - Училище за перфектни дами
Автор: troia Категория: Хоби   
Прочетен: 206 Коментари: 10 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

Тя влезе в кабинета, огледа го внимателно  и седна на стола. Личеше си, че е притеснена. Младия мъж зад бюрото се взря в нея. Погледът му беше дружелюбен, но делови и  преценяващ. Умът му работеше като компютър .

Първо - бъдещата му клиентка беше жена  около тридесетте. Възраст граничеща със старостта според схващанията на някои по-заможни мъже.  Второ - не беше нищо особено. Още един минус за нея.  Това включваше невзрачна  фигура със съответно малки размери на бюст и дупе. Краката не бяха дълги, което не беше чудно  при ниския й ръст. Отново минус след минус. Може би единственото положително бе, че е слаба. Все пак една дама около 100 кг. трудно би изглеждала перфектна.  А  той не беше Бог, а обикновен бизнесмен! Търговец,  който се опитваше да превърне една стока, т.е. в случая дамата  в перфектна и да я пласира т.е. предложи на пазара за брак . Резултата е повишаване на социалния й статус и нови материални придобивки. Любовта и щастието си бяха бонус и не зависеха  от него. Той естествено не би го признал. Никога!  Все пак имаше печеливша фирма, а не благотворително дружество за утеха и съчувствие.  

 - Ами аз... Видях обявата и реших да опитам. А и една приятелка ви препоръча. Тя се омъжи скоро, но е толкова доволна! На седмото небе е! Готова съм да платя колкото кажете.

 - Е, аз си нямам приятел...

Той се опита да си предаде учуден вид, макар че вътрешно изобщо не беше изненадан. При този външен вид, а май нямаше и дар слово. Предстоеше много работа. Щеше да й вземе добри пари.

 - Обичате ли да четете?

Тя го изгледа учудена. Явно не беше очаквала такъв въпрос.

 - Книги обичате ли?

Още един минус отбеляза си: „Не е схватлива”.

 - Да, обичам да чета любовни романи, но все нямам време. Нали разбирате работа, домашни ангажименти...

И  тя започна да разказва за себе си. Той слушаше внимателно. Щеше да я научи как да се измъква от неудобни въпроси и да изглежда интелигентна,  използвайки няколко банални  фрази. Естествено щяха да наблегнат на пластичните операции. Мъжете по-лесно прощаваха  на красивите жени. Щеше да я отучи да се изчервява, да показва емоциите си и да  бъде себе си. А в това беше тайната! Тя трябваше да стане перфектна. Е, почти...

 - Ами така няма ли да съм скучна ако съм съгласна с всичко, което той иска?

 - Скъпа,  винаги може да му се противиш, но само временно. Щом мъжът  се чувства „победител” ще е доволен. Важен е резултата.

Тя кимна  покорно и разбиращо.

След три месеца  си тръгна перфектна! Скоро прочете във вестниците за скъпата й сватба със заможен мъж. Разгледа снимките им. Стори му се  малко тъжна. Е, щастието си беше до късмет, а той не бе магьосник!  Тя щеше да се приспособи и да заживее като другите перфектен семеен живот.

След около година нахлу в кабинета му. Беше като ураган. С перфектен външен вид, но очите й горяха. Съзря в тях лудост.

 - Ще експлодирам! Не издържам така! – първите й думи потвърдиха правилната му преценка.

 - Какво се е случило? Седни спокойно и ми разкажи. – предложи с дружелюбен, но делови тон. Взираше се в нея преценяващо. 

 - Не мога да бъда себе си! Не мога да крещя, да плача, да се смея, да приказвам каквото си искам... дори това да са само глупости! Не издържам този заробващ семеен живот. Не харесвам моя съпруг  и  всичко в него ме дразни. Безкрайното му самолюбие, снобско мислене ...

И тя започна да разказва за брака си. Той я слушаше с половин ухо. Вече имаше лек за нейния проблем. Прекъсна я.

 - Имаме курсове за перфектния развод.  Ще ви свържем с високо квалифицирани адвокати. Ще станете богата жена.Трябва да се запишете, но ще ви струва по-скъпо.

Тя  извика от изненада: 

 - Но защо не ме предупредихте още в началото? 

Той се прокашля леко смутен:

 -  Ами тези курсове не се рекламират. Все пак училището за перфектни дами трябва да е печеливш бизнес.  А сама знаете, че перфектни хора няма...

 
 

Гласувай:
24
1


Вълнообразно


Предишен постинг

1. valdor1355 - Знам коя ти е сложила минус. :)))...
03.08 22:47
Знам коя ти е сложила минус. :))))))))
Още една приказка с неочакван край.
Благодаря, Трой. :)
цитирай
2. yuliya2006 - Щеше да я отучи да се изчервява, да ...
03.08 22:51
Щеше да я отучи да се изчервява, да показва емоциите си и да  бъде себе си. А в това беше тайната! Тя трябваше да стане перфектна. Е, почти...

Докосващ!
Джу
цитирай
3. troia - Здравей, Скарлет!
03.08 22:57
Естествено, че беше "бълхата". Пак е гладна за внимание.:)) Сигурно по-късно ще дойде и с другите си регистрации. Вече си я знаем.:)))
Идея за разказа ми даде един градски, който живее в чужбина и се е сблъсквал с перфектност.
Благодаря ти и аз.
Приятна вечер Скарлет!:)
цитирай
4. troia - Здравей, Джу!
03.08 23:08
Според мен любовта няма нищо общо с перфектността, но аз пък нямам бизнес нюх.:))
Благодаря ти!
Поздрави!:)
цитирай
5. ard - Здравей troia :)
03.08 23:17
Героинята от разказа прави фундаментална грешка търсейки любов чрез материална сигурност. Заможният мъж осигурява заможен живот, но може ли да осигури любов, любовта как се осигурява, ако я е нямало първоначално?
цитирай
6. troia - Здравей, ard!
03.08 23:45
Ами сигурно и богатите могат да обичат...щом и те плачат.:)
Човешките взаимоотношения са сложна работа.
Поздрави!:)
цитирай
7. vesever - Много размислящо, Кати Дали н...
05.08 12:11
Много размислящо, Кати
Дали наистина така е устроен светът в по-голямата си част, това се замислих.
Има толкова много фалш сред хората, във взаимоотношенията, и толкова много разминавания на ценности, после съответно разриви...
Ако любовта и искреността и свободата да бъдеш себе си вече не са ценени от хората...то по-добре човек да си стои сам, отколкото да се мъчи поради всички тези липси...
Аз след морето съм още лежерна и ми трябва малко време да се мобилизирам )))
Прегръдки!
Дано все пак героинята ти срещне добър мъж, ако и не богат, но да има привъзраност и обич. Другото е вятър.
цитирай
8. troia - Здравей, Веси!
05.08 20:03
Не знам дали героинята ми ще срещне някой, защото тя е събирателен образ, измислен, но в живота е всеки с късмета си. Има прекрасни жени/мъже, които никога не са ценени от половинките си и това няма нищо общо с перфектността.
Исках да покажа колко са изродени и фалшиви вече взаимоотношенията и колко криво се разбира любовта. Има толкова самотни хора, а други "бизнесмени" се възползват от това за да трупат пари. Наистина темата е обширна.
Благодаря ти, Веси.
Продължавай да си караш така лежерно.:) Няма нищо по-хубаво от една приятна и лежерна лятна почивка.
Прегръдки и от мен!
цитирай
9. cinderellathespy - Несъвршеното съвършено...
12.08 13:03
Кати, здрасти!:)
Докато четох незнам защо у мен се настани усещането за футуристично бъдеще.
Знам за зодии хора, които търсят перфектността, съвършенството, аз определено не съм от тази група хора. Сетих се за една мисъл, която бях чела някъде в нет-а "Обичам да си несъвършен. Обичам да съм несъвършена. Именно нашата несъвършенност ни прави да сме съвършени един за друг." Любовта е химия, копнеж, желание, компромиси, последователност, търпение и так.нат. мога да ги наредя още много. Факт е, обаче, че обществото все повече и повече гледа на това най-красиво чувство от прагматична и материална гледна точка. Тъжно е някак си. Днес пък четох, че Земята е в предсмъртна треска и може би такова отношение към любовта е част от очистващите процеси, преди да скокнем в Пето измерение, където ще разберем Смисъла... Замисли ме, Кати!;) Чета за отпуските на разни приятели... Аз все още усилено работя ден след ден, но на 19-ти удрям кепенците и три седмици - релакс.:)
Хубави летни дни, Кати и сърдечни поздрави от мен!*

Ели
цитирай
10. troia - Здравей, Ели!
12.08 17:52
Може и това да е бъдещето - всички жени и мъже изглеждат почти еднакво, защото според модата са перфектни.:))) Понякога ми се иска да имам физическата възможност след 200-300 години да надникна тук и да видя какъв е станал живота. Ще ми е много интересно. И аз скоро четох разни прогнози за бъдещето. Споменаваха за извънземни и скорошни срещи с тях, а също и пътуване и заселване в космоса. Ще потърся линка и ако го намеря ще ти го изпратя. Скоро четох, че вече е направено първото сърце чрез 3D принтер. В бъдеще органите ще се "разпечатват" и ще се използват в медицината.
Съгласна съм с теб. Любовта е химия, привличане, чувства, а не пари и материални придобивки, но вече всичко се променя.
Пожелавам ти весела и ползотворна почивка! И внимавай да не изгориш на плажа.:))
Благодаря ти, че намина, Ели!
Приятна вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troia
Категория: Тя и той
Прочетен: 735100
Постинги: 698
Коментари: 7967
Гласове: 20705
Архив
Календар
«  Август, 2019  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031