Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09 19:23 - Тайната на кралицата
Автор: troia Категория: Хоби   
Прочетен: 934 Коментари: 16 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bgimage

В далечни земи и царства, там където магията властва, а драконови писъци раздират небесата  живеела горда кралица със своя съпруг. Тя не притежавала неземната красота на изтънчените  и капризни принцеси, но имала чар. Зад жълтите  й очи се криел остър ум, а голямото й чело загатвало за природна интелигентност. Управлявала с твърда ръка огромни и богати владения. Кралят  винаги се съгласявал с нея. Неусетно бил приел ролята на смирен и покорен съпруг.

Една утрин се случило голямо нещастие. Владетелят бил починал през нощта в покоите си. Така и не се разбрала причината. Някои предполагали, че е от сърце, а имало слух, че е отровен. Кралицата приела смело новината и продължила да изпълнява своите задължения.  За нея управлението на кралството било най-важно.

Изминали няколко месеца и дворцовите съветници започнали да й натякват:

-          Господарке, трябва отново да се омъжите. Млада сте, а кралството се нуждае от наследник. За ваше добро е да си намерите съпруг.

Съгласила се кралицата, макар че разумът й нашепвал друго. Не вярвала, че ще открие достоен мъж с който да дели властта си.

Започнали да прииждат в двореца кандидати от целия свят. Кралството било богато, могъщо и всеки с радост мечтаел да се възкачи на трона до умна  кралица.

Принцовете били упорити. Засипали владетелката със скъпи подаръци. Ала тя оставала  студена и непреклонна. Постепенно кандидатите сe отказали и започнали да отбягват двореца. Нямали желание да си хабят даровете за толкова горда жена. По света имало много по-лековерни и влюбчиви принцеси. Безкрайните визити спрели. Приближените на кралицата били недоволни. Самата тя щастливо се подсмихвала.

Един ден в двореца се появил млад мъж с  разкошно наметало, препасан със сребърен меч и жезъл в дясната ръка. Очите му блестели като синия пламък на лазурни езера, а устните му били присвити в надменна усмивка.


image

 

-          Вашата кралица очаква единствено мен. – заявил властно на стражата.

След като застанал пред владетелката той не се поклонил в знак на уважение.

-          Ваше величество, аз съм магьосник и не се подчинявам на дворцовата  етикеция. Приемам ви за равна по ум, красота и интелект с мен. Желая да станете моя съпруга.  – заявил смело.  На  лицето му отново се изписала надменна усмивка.

Кралицата пребледняла възмутена от наглото поведение на чужденеца, но решила да прикрие чувствата си.

-          Разбирам. Но как да ви се доверя? Вие сте напълно непознат за мен. Никога не съм общувала с магьосници. Бих се омъжила само за човек със знатно потекло.

Младият мъж я загледал упорито в очите:

-          Кралице, хората си приличаме, независимо от кръвта, която тече във вените ни. Всеки от нас  е смъртен, и притежава много скрити лица. Не е необходимо да ми се доверявате. Притежавам магически способности и знам голямата ви тайна. Може би точно затова ще бъдете един ден моя. Така тайната ви ще остане между нас.

Смръщила вежди кралицата, а в очите й проблеснал злобен пламък.

-          Ако ме изнудвате ще си платите скъпо за това безочие. – изсъскала тя и вирнала гордо глава.

Разсмял се магьосника и си тръгнал доволен. Определено бил привлякъл вниманието на владетелката.

Изминали месеци. Магьосникът започнал  упорито  да ухажва господарката. Не й споменал повече за тайни, а й говорел само за любов. Засипвал я с цветя, с романтични сонети и магически подаръци. Въпреки, че го харесвала, кралицата му нямала доверие. Внимавала да не остане  с него насаме. Срещите им винаги били кратки и строго официални.

Една вечер тя го видяла как си тръгва, след като бил оставил поредния скъп подарък. Решила да го последва под прикритието на нощта. За да не я усети постепенно приела любимата си форма. По земята тихо се плъзнало гъвкавото тяло на кралска кобра. Младият мъж навлязъл спокойно в близката гора, която обграждала замъка. Там до един дъб го чакала възрастна магьосница. Била толкова грозна, че на кралицата й се наложило да извърне поглед от нея.image


 

-          Кажи сине, съблазни ли кралицата? Кога ще бъде твоя съпруга?

-          Не, майко. Тя продължава да е предпазлива с мен.

-          Трябваше да не я заплашваш, сине. Толкова си горд. Дори не знаеш тайната й. – започнала да мърмори старицата.

Мълчал и слушал магьосникът, но очите му светели с блясъка на замръзнали езера.


image


 

-          Всеки човек крие нещо, а тя е владетелка. Нейната тайна ще е ужасна, но това не ме засяга. Така или иначе ще я убия и ще бъда крал. Ако я оставя жива тя ще ме  превърне в неин слуга както бившия си съпруг.

-          Не бързай. Бъди разумен. Може би ще те обикне.

Посегнала да го прегърне вещицата, да го успокои, но той изчезнал. Нощта погълнала думите и силуета му.

Изсъскала злобно кралицата. Стрелнала се, за да ухапе вещицата, но в последния момент се отказала. Още било рано за отмъщение, а основната заплаха бил магьосникът.

Прибрала се в замъка. Изгаряла от нетърпение да се справи бързо с новият си враг. Повикала двама  от най-верните си приближени. Трябвало да предадат тайно писмо на упорития ухажор. Предлагала му романтична среща в полунощ в своите покои. Осъзнавала, че това ще е краят на  играта между тях.

 Облякла най-ефирната си нощница, спуснала дългите си коси и подчертала с грим златистите си очи. Искала да заблуди магьосника, че вече е благосклонна към него. Чакала го кралицата, а от напрежение някъде дълбоко в нея просъсквала хлъзгавата й същност.

Точно в полунощ той се появил като принц на нощта. Бил загърнат в черно  копринено наметало,  а очите му блестели със синият цвят на морска буря.

-          Кралице на сърцето ми, вие сте прелестна. Обожавам ви. – промълвил младият мъж и паднал в нозете й.image


 

Като чула тези любовни думи  владетелката се изпълнила с гняв. Никога не предполагала, че някой ще си позволи да я лъже така смело в очите. Едва промълвила:

-          Изправете се. Нали самият вие казахте, че ме приемате за равна. – и му подала бледата си ръка.  Ах как искала да го удуши!

Той я поел и докоснал с устни. Владетелката потръпнала от яд, но се приближила още по-близо до него.

-          Вие сте толкова жесток. Карате ме да ви моля за неща, които са непристойни за една кралица. Целунете ме. Умолявам ви. – продължила да шепне тя.

Магьосникът я изгледал победоносно. На лицето му се появила лукава усмивка.

-          Това означава ли, че сте съгласна да станете моя съпруга?

 Кралицата замълчала. Сама впила устни в неговите и изляла всичката отрова, която била събрала в нараненото си сърце.  Нямало на света по-сладко от отмъщението на една измамена жена.

Младият мъж отговорил на целувката й. Изведнъж тя усетила как я изпълва разяждаща течност.

-          А това е моята отрова за вас, Хамадриад . Най-накрая разбрах  мрачната ви тайна. И вие сте кобра като мен. Предполагам, че сте убила кралят.    промълвил поразен магьосникът .

-          Той не беше достоен за владетел и съпруг. Презирах го. – просъскала кралицата и от вълнение припаднала.

 Навел се над нея магьосникът,  установил, че  има пулс и си тръгнал. Вече не желаел смъртта й. Нямало смисъл цял живот  да плаща цената на една жестока тайна. Презирал нейната съдба.

Кралицата повече не си потърсила съпруг. Не можела  да допусне да бъде убита или отново разкрита.image 
Гласувай:
26
1


Вълнообразно


1. krassko - Любов и отрова...
20.09 20:02
Много страшна приказка, пак няма да мога да заспя. :)
Мнооого я чаках тази приказка... Добре че времето беше слънчево и топло,
само то може да те накара да напишеш нова приказка, а заради студения вятър който идва от север към морето е станала толкова страшна и злокобна.
А кралица я познавах, но навреме избягах от нея и от отровата и.
Е, може би не съвсем, защото чувствам, че ми е останала малко отрова :)
И картините са прекрасни както винаги,
като че ли са нарисувани специално за тази приказка.

Приятна вечер на разказвачката на приказки:)

цитирай
2. troia - Знаеш ли,
20.09 20:25
казаха ми, че в приказката няма и един положителен герой, а аз не бях обърнала внимание.:) Обикновено гарванът на гарван око не вади, така че и двамата оцеляват и всеки по пътя си. Наистина е малко зловеща, но все пак няма трупове.:))
А ти си голям късметлия щом си оцелял.:)) Значи си могъщ магьосник, защото такива жени са опасни. Само силните мъже им устояват след целувка.:)
При нас времето е много променливо, топло, студено, но като цяло е хубаво.
Благодаря ти.
Приятна вечер и на теб, Краско.:)
цитирай
3. vesever - Привет, Кати! Изненадващ финал! ...
20.09 21:17
Привет, Кати!
Изненадващ финал!
Много ми харесва какви разчупени и непредсказуеми сюжети сътворяваш...
Да, свършва по възможно най-добрият начин, няма убити...е, остават самотни, но...така е и в живота често...
Прегръдка от мен,
цитирай
4. troia - Здравей, Веси!
20.09 21:54
Радвам се, че ти харесва, защото ти си по романтичните и любовните приказки. Наистина и за мен завърши неочаквано, но всичко зависи от характерите на героите ми и те сами определят финала.:)
И в живота силните и властни хора са като два остри камъка и се разделят.
Благодаря ти.
Прегръдка и от мен.:)

цитирай
5. monarh1991 - Здравей, Кате
21.09 18:14
За пореден път много добър и неочакван финал. Когато четях, че магьосникът казва, че това е неговата отрова, си мислех, че иска да отмъсти за краля. И все пак би било чудесно да бъдат заедно и да се обикнат постепенно. А дали наистина тя е убила мъжа си? Би могло да има продължение.
цитирай
6. troia - Здравей Симеон,
22.09 10:56
разбирам те, но между героите ми няма романтично привличане и затова ги разделих. Магьосникът й прави фалшиви комплименти, а кралицата не му вярва. Пълно разминаване.:))) Не се получават нещата и това е.
Благодаря ти за коментарчето.:) Винаги ми е интересно да прочета една различна гледна точка.
Хубав ден!
цитирай
7. miri479 - Извинавай
22.09 20:59
Без да искам написах минус, вместо плюс... Приказката е интересна и нетрадиционна:)
цитирай
8. troia - Не
22.09 22:22
miri479 написа:
Без да искам написах минус, вместо плюс... Приказката е интересна и нетрадиционна:)


мисля, че си ми сложила минус. Минусът е от една луда по мен фенка.:)))
Благодаря ти.
Приятна вечер!
цитирай
9. krumbelosvet - Знаех си
26.09 12:09
Красива приказка.
Знаех си, че има нещо змийско у нежния пол, но не винаги и не слрямо всеки. Ма знае ли човек. Но у съпругите - много често. Оти човеко е полигамен, особено жените, те сакат мъжо им да е моногамен даже в мислите си и ревнуват сатанински. "Моето си е мое, чуждата е общо". Познавах един много търсен от жените фустажия, който се ужасяваше, че жена му може да прави същото като него. Но по-често това е женската позиция.
цитирай
10. troia - Здравей!
26.09 21:53
krumbelosvet написа:
Красива приказка.
Знаех си, че има нещо змийско у нежния пол, но не винаги и не слрямо всеки. Ма знае ли човек. Но у съпругите - много често. Оти човеко е полигамен, особено жените, те сакат мъжо им да е моногамен даже в мислите си и ревнуват сатанински. "Моето си е мое, чуждата е общо". Познавах един много търсен от жените фустажия, който се ужасяваше, че жена му може да прави същото като него. Но по-често това е женската позиция.Важното е мъжът да внимава и да не събужда змийското в жената до себе си. Който я лъже в очите може да пострада.:)
Да не забравяме, че жените се оприличават и с котките, а те са пухкави, нежни и много гальовни.:))))
Благодаря ти за интересния коментар. Накара ме да се усмихвам.:)
Поздрави!цитирай
11. ard - Здравей troia
29.09 18:21
Прочетох приказката с интерес.
Бих казала, че кралицата има особен вкус към мъже.

За момент се зачудих кое е по-силно у нея- женското или змийското начало, но мисля само авторката (ти) би могла да кажеш със сигурност.

Поздрави!
цитирай
12. troia - Здравей, ard!
30.09 10:00
Радвам се, че те е заинтригувала.
А змийското в кралицата е като доброто и лошото в нас. Проявява се ту едното или другото според хората с които се срещаме и ситуациите в които попадаме.
Това е приказка за силните, горди и властни жени. Всъщност той и магьосника e такъв.:)
Поздрави и на теб!
цитирай
13. donchevav - Знаеш ли кое издава бесовската с...
01.10 22:44
Знаеш ли кое издава бесовската същност и на двамата герои? Гордостта. Ти толкова пъти си я подчертала и у единия, и у другия, че читателят неволно става подозрителен. А гордостта е смъртен грях. Тя изсушава душата, убива човешкото, предава божественото, защото е под демоничната власт лично на Луцифер.:)))
Гордостта и гневът, жестокостта и студенокръвието на магьосника и кралицата ги правят самотни и изолирани - и в крайна сметка трагични герои.
Приказката много ми хареса. Поздравления, Кате!
Прегръдка!
цитирай
14. troia - Вени,
01.10 23:00
напълно съм съгласна с теб. Дори бих добавила и себелюбието.
Такива хладнокръвни и арогантни хора наистина остават сами, но това не ги натъжава. Властта за тях е като наркотик. Не могат без нея.
Не обичам да приказвам против моите герои, защото винаги са ми мили като мои образи, но ти ме предизвика.:)))
Както винаги "виждаш" всичко.:) Благодаря ти.
Прегръдка и от мен!
цитирай
15. kiamzena - Аз се питам,
14.10 18:50
защо змия. Много хора не харесват змиите, но аз си мисля да напиша нещо за човек, който ги харесва. Ще споделя бегло, че една приятелка ми прати едни спомени в които се говори за мъж, който си е живял със змиите. Аз познавах един, дето носеше пепелянка в джоба си и като види змия се разтапяше.
Но както винаги краят ти е уникален и неочакван. Може би все пак кралицата е положителният герой. Но твоите приказки трябва да ги четеш доста по навътре от думите които са написани. Защо кралицата е убила съпруга си, когато той е бил покорен? Особено след като не е искала друг. Защо е ходила по свирката на велможите? И защо двамата не са се влюбили след като са еднакви? Има нещо, което ми убягва, заровено в историята.
цитирай
16. troia - Привет!
15.10 20:24
kiamzena написа:
защо змия. Много хора не харесват змиите, но аз си мисля да напиша нещо за човек, който ги харесва. Ще споделя бегло, че една приятелка ми прати едни спомени в които се говори за мъж, който си е живял със змиите. Аз познавах един, дето носеше пепелянка в джоба си и като види змия се разтапяше.
Но както винаги краят ти е уникален и неочакван. Може би все пак кралицата е положителният герой. Но твоите приказки трябва да ги четеш доста по навътре от думите които са написани. Защо кралицата е убила съпруга си, когато той е бил покорен? Особено след като не е искала друг. Защо е ходила по свирката на велможите? И защо двамата не са се влюбили след като са еднакви? Има нещо, което ми убягва, заровено в историята.


Уважавам и харесвам змиите.Нямам нищо против тях и затова кралицата я направих кралска кобра. Кобрите се хранят главно с други змии, дори и отровни. "Моята" кралица е силна, властна и не се страхува да убива мъже.:)
Убива съпруга си, защото не го обича, а презира. Покорството не е положително качество и след време омръзва. Реално кралицата не се подчинява на велможите, защото отблъсква всички кандидати за брак. А логика в любовта няма. Не е казано, че ако един човек е подходящ непременно ще се влюбиш в него. Като се има в предвид, че магьосникът обмисля убийството й бих хазала, че не е голяма загуба.:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troia
Категория: Тя и той
Прочетен: 654758
Постинги: 675
Коментари: 7588
Гласове: 18727
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31